Kerncompetentie in crisis tijden : meditatie

Eindelijk!

Ik heb een aantal meditaties online gezet. Bekijk ze hier. In al die jaren dat ik meditaties inbreng bij mijn cliënten, heb ik regelmatig te horen gekregen ‘doe er iets mee, je hebt zo’n fijne stem’. Bij deze dus. Zelf mediteer ik ruim 20 jaar. En het heeft een significante invloed gehad op mijn persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de eerste meditatie van 20 min beleefde ik het gevoel van vakantie, en ik was diep onder de indruk dat zo iets simpels zoveel resultaat kan brengen. Vanuit mijn DISC profiel heb ik niet direct de behoefte om te weten ‘hoe’ het werkt. Voor mij is de belangrijkste factor of het resultaat levert. En dat doet het.

Niet dat ik elke dag mediteer. Als het lekker loopt allemaal vergeet ik het, maar als ik het druk heb of er gebeurt veel dan ontstaat het verlangen vanzelf weer. Zo ook in de eerste weken van de lockdown, er gebeurde zoveel tegelijk, het duizelde bijna. Ook in mijn hoofd raasde zorgen, ideeën, meningen en vragen door elkaar heen. En dan is het zó prettig dat ik deze ‘basis competentie voor de Clicq met jezelf’ in huis heb. Want na een paar dagen is de rust in mijn hoofd terug, en sta ik direct veel stabieler in de hectiek, heb overzicht en kan in de grote onzekerheid genieten van wat er wel is, en doen wat nodig is vanuit een ontspannen modus.

Bij cliënten heb ik gezien hoeveel het brengt. Van slecht naar goed slapen, van chronische stress ervaren naar diepe rust en tevredenheid in zichzelf. Naar de prettige ervaring van controle over je eigen gemoedstoestand hebben. Van zwaar overstuur zijn, naar ontspanning en helderheid komen.

Gefascineerd door dit resultaat, de aanmoediging van cliënten, zelf iets nieuws leren & ontwikkelen maakt dat ik dit ga delen. In  de afgelopen jaren heb ik me verdiept in ervaringen van anderen, wetenschappelijke onderzoeken, variaties in meditaties en mindfullness. En die komen terug in mijn meditaties. Ik heb een beginnetje gemaakt met het plaatsen ervan. En ga dit aanvullen komende tijd. Wil je dit volgen dan kun je je hier inschrijven.

  Naam*

  E-mailadres*

  Vragen/opmerkingen

  Mocht je ermee aan de slag gaan, ik hoor graag welk effect je ervaart, of welke vragen je erover hebt.

  Groetjes,

  Ellen

  Ps: geen tijd voor mediteren? Kijk dit eens.