Ervaringen

Na afloop van elk coachtraject wordt de cliënt een aantal vragen gesteld over de ervaringen.

1. Zou je de gebruikte methodieken aanbevelen?

De methode van Breincoaching vind ik – mits zorgvuldig ingezet – een krachtige; in korte tijd levert het veel informatie op die via andere methodieken verborgen blijft.

De toegepaste methoden werkte goed. Ik heb er veel aan gehad in mijn dagelijks leven.

Ik zou zowel Ellen als de methodiek aanbevelen. De laatste vooral als iemand al wat zoekwerk heeft verricht en dat niets of weinig heeft opgeleverd

Ik was verbaasd over hoeveel dit oplevert en hoe snel je tot de kern van dingen doordringt. De methode helpt erg goed om te herbeleven en alsnog te verwerken. De gesprekken er omheen werkten versterkend op de techniek en ronden steeds mooi af. Ik ging steeds blij de deur uit!

Breincoaching zou ik zeker aanbevelen. Mooi zo’n kijkje in je eigen brein en de zaken die je in de krochten daarvan hebt opgeslagen. En heel mooi om te ervaren wat het voor je kan doen als je daar eens een kijkje neemt en de boel afstoft en herschikt.

2. Hoe heb je de coach ervaren? Zou je haar aanbevelen?

Helemaal top! Ellen is een veelzijdige coach die naast de BMW-techniek een breed palet aan vaardigheden bezit. Het maakt niet uit met welke vraag je komt en of deze nou direct gerelateerd is aan de BMW-sessie, ze helpt je daar verder mee. Ellen is daarbij een ontzettend warm persoon, heel toegankelijk, integer, wekt snel vertrouwen en heel kundig.

Ik heb Ellen als een warme, meelevende, spontane, integere vrouw ervaren. Waarbij ik mezelf kon zijn.

Ik heb direct een enorme betrokkenheid bij je gevoeld (dat was al zo tijdens ons eerste telefoongesprek). Dat komt volgens mij ook, omdat ik het gevoel had dat je helemaal met mij mee kon voelen waar ik het over had. En dat komt volgens mij weer omdat jij zelf ook de diepte in bent gegaan wat betreft je eigen ontwikkeling. Dus je belichaamt het zelf ook echt, dat is fijn! Integer en warm ben je zeker ook. En dat je gedreven bent om mensen ‘verder’ te brengen, is ook overduidelijk

Ik heb het gehele coaching traject als heel professioneel, zeer warm/betrokken en vertrouwt ervaren.

Ik heb Ellen ervaren als een warme, meelevende vrouw die heel goed de regie houdt. Niet zweverig is en je de ruimte laat om met nieuwe technieken te werken

Ik zou haar zeker aanraden en ook het Brainmanagement . Brainmanagement heeft effect gehad, maar vooral haar persoonlijkheid en wijze van gespreksvoering zijn uitermate positief.

Ellen is een betrokken, warme persoon die snel contact maakt en zorgvuldig met dit contact omgaat. Ik twijfel geen moment aan haar integriteit en tijdens de sessies gaf ze hier ook blijk van.

Ik heb het als heel warm en plezierig ontvangen. Ik heb echt het gevoel dat we samen opgetrokken zijn in dit traject en voelde heel veel vertrouwen in Ellen en de manier van werken. Er was een goede klik en we hebben ook kunnen lachen.

Ik vond Ellen in deze 1-op-1-setting krachtig en ik zou haar vooral aanbevelen voor mensen die zelf willen zoeken; Ellen is een prettige gids, maar je zult zelf moeten ‘lopen’ (en dat ervaar ik als positief).

Ellen straalt rust, warmte en vertrouwen uit, waardoor ik snel open kon zijn

Ze is oprecht geïnteresseerd in hetgeen speelt.

Het gevoel dat je me hebt gegeven dat alles wat ik zei, inbracht en ervaarde helemaal ok was, dat je zonder waardeoordeel alles aanhoorde en me hielp dingen te plaatsen, maakte dat ik het gevoel had dat ik alles in kon brengen wat voor mij belangrijk was. En dat ik kon laten gebeuren wat er gebeurde. Dat was echt heel erg fijn en belangrijk om stappen te kunnen zetten. Door je oprechte interesse en luisterend oor zijn er veel dingen voorbij gekomen en heb ik dingen op een rij kunnen zetten. En in dagelijkse dingen mijn patronen kunnen ontdekken. En je liet me zelf al pratend tot conclusies komen, die je aanscherpte of verduidelijkte. Het was voor mij een hele fijne manier van samenwerken, waar ik met veel plezier en warmte aan terug denk.

Hoe fijn is het om met iemand te klankborden die zelf ook in de diepte van haar ziel heeft durven kijken… en blijft kijken….Met jou ben ik naar de kern van dingen gegaan. Heb ik deuren kunnen openen die tot dan toe gesloten waren gebleven. Heb ik contact kunnen maken op stukken van de puzzel die kennelijk nog zichtbaar moesten worden. Hoe heftig het soms ook was.

Jazeker, Ellen is een coach die je helemaal kan zien en vanuit haar eigen ervaring en ontwikkelingspad mee kan resoneren met jou. Dan zijn er bijna geen woorden nodig om uit te leggen waar je ‘zit’ en dat is heel prettig.

Ellen heeft me uitstekend gecoacht. Het was gelijkwaardig, positief, vertrouwelijk en zeker niet soft.

3. Wat heeft het traject voor resultaat opgeleverd?

Of mijn doelen bereikt zijn, kan ik op dit moment nog niet zeggen. Ik merk dat de aanpak en de sessies nog een tijd doorwerken en dat zorgt er voor dat inzichten soms langzaam tot me komen. Soms is er een situatie waarin ik opeens mijn reactie herken en er dan ruimte ontstaat om een keuze te maken in mijn manier van reageren. Niet meer in de automaat. Dat voelt vooral prettig en brengt rust.

Voor mij waren dat twee dingen. Allereerst was het de brainmanagement methode die mij dieper liet kijken dan ik tot dan toe kon doen. Daardoor kon ik voor het eerst echt contact maken met mezelf. Daarnaast wist Ellen een aantal zaken die ik aangaf te koppelen aan hoog sensitiviteit. Daarmee viel een aantal puzzelstukken op hun plek.

Mijn gezichtsuitdrukking is echt veranderd waardoor ik voor andere meer toegankelijk ben.

In de praktijk merk ik dat ik beter kan relativeren en meer bij mijzelf ben komen te staan

Ik voel me rustiger, en meer in control over mezelf

Wanneer ik voor groepen sta of belangrijke presentaties moet geven voel ik me veel zekerder.

Het contact met anderen en hen dichterbij laten gaat mij velen malenmakkelijker af dan voor het traject. Een groot deel van mijn schild is weg.

Het heeft me opgeleverd dat ik mezelf tot de orde kan roepen als het nodig is. Dat klinkt strenger dan het is. Ik ben me meer bewust van gevoelens die opkomen en kan zorgen dat ik daar rustiger onder blijf.

Het ‘opruimen’ van een gevoel bij een gebeurtenis, wat mij nu nog steeds in de weg zat. Aanzet gemaakt tot tevreden zijn met mijzelf, ook door inzicht in hoe het werkt met gedachten e.d. Wat mij bijv. erg heeft geholpen, is het inzicht dat niet alle gedachten die je hebt ‘waar ‘ zijn.

Ik heb veel geleerd over de oorzaak van soms heftige gevoelens die ik eerder niet kon plaatsen en daar raakte ik mijzelf in kwijt. Ik begrijp nu ook beter wat er gebeurd waardoor het niet meer zo extreem wordt. Erg fijn.

4. Hoe beoordeel je de professionaliteit van de coach? Zijn er duidelijke afspraken gemaakt? Hoe heb je de intake ervaren?

Ik heb het gehele coaching traject als heel professioneel, zeer warm/betrokken en vertrouwt ervaren

Het is een fijne start om jezelf eerst vanuit allerlei verschillende kanten/perspectieven te omschrijven in het intakeformulier en dat vervolgens te bespreken. Het maakt dat je iets meer een gelijk startpunt hebt. De uitleg over Brainspotting is daarnaast nuttig en fijn daar ook schriftelijk eea over te lezen.

Ellen was goed bereikbaar en reageerde steeds prettig snel. Zowel bij het kennismakingsgesprek als bij de intake gaf zij duidelijk aan wat ik wel en niet kon verwachten en hoe het traject er uit zag.

We hebben duidelijk afspraken gemaakt en die vastgelegd op de formulieren. De formulieren hebben me geholpen op een rij te zetten wat mijn doelen in het coachtraject waren. Het was prettig om daar af en toe even naar te kijken en weer scherp te hebben wat we hadden afgesproken.

Het was prettig om te starten met een kennismakingsgesprek en van daaruit samen aan de slag te gaan. En om te werken met iemand die weet waar ze mee bezig is en je het gevoel geeft dat je in goede handen bent om de reis aan te gaan.

De praktijkruimte vond ik prettig, een beetje een woonkamer-sfeer.